Oververmoeid

Herstel je energieniveau

Oververmoeid

Waarom ben ik toch zo moe?
Oververmoeidheid is een veel voorkomend fenomeen. Vaak weten we ons er geen raad mee en accepteren we het feit dat we last van oververmoeidheid hebben. Wel vragen we ons dan regelmatig af waarom we deze oververmoeidheid voelen en wat we er aan kunnen doen om er vanaf te komen. Het onderkennen van onze oververmoeidheid is in ieder geval de eerste stap richting het herstel.

Overvemoeidheid aanpakken
Zodra je merkt (en erkent) dat je oververmoeid bent is het wenselijk dit aan te pakken. Doe je dat niet, dan kan deze situatie gemakkelijk leiden tot overspannenheid. En het herstellen van overspannenheid vergt meer inspanningen en duurt langer dan het herstellen van oververmoeidheid.

Wat ben ik eigenlijk moe?
Bij het aanpakken van oververmoeidheid is het belangrijk bij jezelf te achterhalen welke dingen in je leven je eigenlijk moe bent. Denk hierbij aan situaties, personen, werk, relaties, lichamelijke klachten, enz. Zodra je inzicht hebt in de zaken die je moe bent in je leven, kun je daar aan gaan werken en ze veranderen. Vaak lijken situaties onveranderbaar (het is nu eenmaal zo), maar dit blijkt bij nadere beschouwing niet juist te zijn.

Verandering leidt tot verbetering?
Zodra je de zaken die je moe bent in je leven wilt aanpakken en gaat veranderen zal dit leiden tot een verbetering van je situatie. Soms zijn moedige keuzes noodzakelijk die veel doorzettingsvermogen kunnen vragen. Graag help ik je bij het helder krijgen van je situatie en welke zaken in je leven je nu zo uitputten. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op.

 

Gerelateerd: Overspannen - Depressie - Burn out - Stress - Persoonlijke OntwikkelingLevensvreugde