Stress

Hoe kun je stress verminderen?

Stress

Is een leven zonder stress mogelijk?
We krijgen in ons leven allemaal te maken met stress, dat is heel normaal. Maar het is de kunst om deze stress ook weer af te bouwen. Op tijd ontstressen dus! Dit laatste schiet er echter nog wel eens bij in. Het gevolg is dat we de opgebouwde stress dan vastzetten in ons lichaam. Als er teveel stress in ons lichaam wordt vastgezet heeft dit uiteindelijk weerslag op ons fysieke en/of geestelijke welzijn.

Stress verminderen
Het gebrek aan geestelijk welzijn als gevolg van teveel stress uit zich vaak in ons gedrag. We zijn prikkelbaar, ongeduldig, humeurig, angstig, hebben een kort lontje en/of emotionele uitbarstingen. Een duidelijke aanwijzing dat er teveel stress is opgebouwd. Hoogste tijd om actief te gaan werken aan het verminderen van het stressniveau.

Het gevoel achter stress
Aan elke vorm van stress ligt een bepaald gevoel ten grondslag. Als we de stress niet hebben kunnen verwerken betekent dit eigenlijk dat we het onderliggende gevoel niet hebben verwerkt. Als gevolg hiervan zet deze stress zich vast om op een later tijdstip alsnog te kunnen worden verwerkt.

Don't stress, be happy
Voor het verwerken van (vast zittende) stress is soulbreathing een uitstekende manier. Laat je verrassen door het resultaat van soulbreathing op je stressniveau. Minder stress betekent meer levenvreugde.

Ateken goud 30"Bewust omgaan met stress opent een wereld van ontspanning en levensvreugde."

 

Gerelateerd: Overspannen - Burn Out - Depressie - Angst - Levensvreugde - Soulbreathing - Transformatie Therapie